Краткорочни кредити

Ви требаа краткорочен кредит? Не грижете се. Тиго Фајнанс одобрува брзи кеш кредити до 80.000 денари со краток рок на отплата и најповолни услови!

 

Краток рок на отплата

30 дена за еднократна отплата

Исплата во кеш – веднаш

Во најблиската Тиго филијала

Поволни услови

Кои одговараат на сечиј буџет

 

Краткорочните кредити се наменети за пресретнување на неочекувани потреби за финансиски средства, на пример, кога ненадејно ќе се расипе некој електричен апарат во домаќинството и е потребна брза поправка или негова замена со нов.

 

Ако имате потреба од средства за пресретнување на неочекувани финансиски потреби, тогаш краткорочните кредити од Тиго Фајнанс се одлична можност за вас при надминување на моменталните финансиски потешкотии. Ние знаеме дека нашата поддршка е навистина значајна опција која им е дадена на располагање на клиентите, особено на оние кои поради различни причини имаат потреба од финансиски средства за задоволување на своите потреби од различна природа, најчесто неочекувани трошоци.

 

Според неговата дефиниција, краткорочен кредит е вид на кредит, чиј рок на враќањe (доспевање) изнесува најмногу една до две години. Притоа, рочноста на овие кредити може да биде многу мала - неколку недели, или пак шест, девет или повеќе месеци. Најчесто, краткорочните кредити се одобруваат за финансирање на тековните финансиски потреби т.е. со нив луѓето го задоволуваат привремениот недостиг на парични средства. Во оваа група спаѓаат различни видови кредити со кои луѓето ги финансираат тековните расходи, купуваат трајни потрошни добра, патуваат итн. Постојат повеќе видови на краткорочни кредити, а помеѓу повеќе познатите се обновливите кредити. Во оваа група на кредити, покрај кредитните картички спаѓаат наменските кредити кои ги опфаќаат кредитите наменети за купување одредени производи и услуги, како и други видови на кредити кои се наменети за финансирање на различни потреби на клиентите, како на пример за задоволување на моменталните финансиски потреби како годишни одмори, надминување на моментални периоди кога се појавуваат финансиски потешкотии, потреби за школување и сл.

 
 

Сведоштва од задоволни клиенти

 

Марио Ф.

 

Не сум тип на човек кој сака да живее на кредити кои траат со месеци па и години, па затоа секогаш кога ми требаат пари земам кредит од Тиго со еднократна отплата на 30 дена. Тоа ми е пракса веќе 2 години и многу сум задоволен. Добивам пари кога ќе ми требаат, колку што ми требаат, а не сум заглавен во долгорочни обврски. Не дека имам проблеми со довербата, но кога станува збор за позајмување на пари, се претворам во финансиски гуру 😊

Ана Ж.

 

Се сметам себеси за добро организирана личност која навистина добро управува со својот буџет. Речиси секогаш сите средства ми се испланирани до денар, но ете се случи минатиот август одеднаш да ми се соберат повеќе поголеми трошоци: ми се расипа машината за перење, дојде време за регистрација на автомобилот, а ќерка ми тргнуваше во 3-то одделение. А беше крај на месец, и уште 1 недела до платата. Затоа, се решив да земам кредит од 40.000 ден. од Тиго (толку ми недостасуваа), бидејќи знаев дека ќе можам да ги вратам од следните плати. И како што и планирав – ги зедов средствата за 10 минути, ги подмирив трошоците навреме, а кредитот го вратив со помали отплати на 3 месеци.

Есмије Р.

 

Ретко земам кредит, но тие 3 пати кога земав, земав од Тиго Фајнанс. Опциите и условите беа најдобри за сумата на пари што ја земав – еднаш 3.000, еднаш 6.000 и еднаш 17.000 ден. Не размислував да земам од банка бидејќи штом го слушнам тој збор ми текнува на кредити со отплата на повеќе месеци или години, долги процедури, а јас гледав што е можно побрзо да ги подигнам средствата, но и да ги вратам. Не сум фан на „долги врски“ 😊. Ги вратив во договорениот рок од 30 дена.

Назад