Одговорно кредитирање

Финансиското друштво ТИГО Фајнанс е посветено на развивање разумна и одговорна политика за кредитирање на физички лица. Ние дејствуваме чесно, со интегритет и сите корисници ги третираме праведно и одговорно.

Го обезбедуваме надоброто кредитно решение за нашите корисници за тие да немаат големи потешкотии во враќање на кредитот.

Нашите кредити ги промовираме вистинито, без двосмисленост што може да ги збуни корисниците.

 

 

Поради ова, а во насока на разумно кредитирање и управување со Вашите лични финансии, Ви даваме неколку сугестии при земање кредит:

 • Добро преиспитајте ја одлуката: Таа не треба да биде ни пребрза ни спонтана;
 • Земете онолку колку Ви е потребно: Не паѓајте во искушение да ја земете максималната сума, доколку не Ви треба. Ова ќе Ви заштеди ризик од отплата на поголеми финансиски средства отколку што навистина можете;
 • Уверете се дека ќе можете навремено да ги исплаќате кредитот без истиот да Ви претставува товар: Пред да го потпишете Договорот за кредит внимателно споредете го износот на месечните рати со Вашите месечни приходи и трошоци, за да избегнете потешкотии при враќањето на Вашиот кредит.
 • Отплаќајте го кредитот редовно: Не само што на тој начин ќе си обезбедите спокој, туку и ќе изградите доверба помеѓу Вас и ТИГО Фајнанс. Сите што земале кредит во минатото имаат кредитна историја. Колку е таа подобра, толку е полесна и нашата одлука при секоја Ваша следна апликација за кредит!
 •  
 • Секогаш споредувајте ист тип на кредит (кредит со еднократна отплата или со повеќекратни отплати), идентичен износ на ист рок на отплата: Споредете ја годишната каматна стапка и трошоците кои треба да ги платите во различни институции, со цел да утврдите кој кредит најмногу одговара на Вашите потреби.

________________________________________________________________________________________________ 

Предности на брзите кредити

Брзите кредити се флексибилно и адекватно решение на финансиските потреби на секој човек. Користени правилно, тие можат да станат постојан извор на средства за да се задоволат различните потреби и неочекуваните трошоци. Ваквите видови кредити може да помогнат во различни ситуации:

  • Непредвидените трошоци се неизбежен дел од денешниот динамичен живот. Колку и внимателно да сте ги испланирале трошоците сепак излегува нешто што не сте го очекувале;
  • Да останете без финансиски средства кога имате најголема потреба од нив може да биде стресно за Вас. Земањето заем од пријател во такви случаи не е секогаш добра идеја, бидејќи може да биде повод за расипување на односите;
  • Кога не сакате да губите денови и седмици за да аплицирате во банка;
  • Брзиот кредит е практично решение на итната потреба од пари. Станува збор за секунди или минути, исклучително кратки рокови за кои бараниот износ на пари Ви е на располагање;
  • Кога немате итна потреба од пари, а едноставно имате планови и желби. Денешниот брз живот не чека никого, а можностите се многубројни и поминуваат бргу, па тие што не реагираат навремено ги пропуштаат;
  • Никој од Вашите најблиски роднини и пријатели не мора да знае дека имате потреба од финансиски средства и дека сте позајмиле од некоја финансиска институција.

________________________________________________________________________________________________ 

Неколку предрасуди за брзите кредити

   • Се смета дека брзите кредити имаат скриени трикови и трошоци. Всушност, сите услови и трошоци се наведени во договорот којшто корисникот го потпишува. Истите се точно прецизирани и во Тарифите. Аплицирајте кај нас и уверете се сами!
   • Постои предрасуда дека само неодговорните луѓе посегнуваат по брз кредит. Всушност, брзите кредити се најудобната и соодветна варијанта за луѓе на кои им се потребни пари. Секој кредит има јасни услови и рокови. Прочитајте го внимателно договорот и ќе биде јасно кои се условите за истиот.

________________________________________________________________________________________________

Предности на ТИГО Фајнанс

 • Едноставен и лесен начин на аплицирање: Можете да аплицирате за кредит онлајн, во секое време во ноќта или денот. Не мора да ја посетите филијалата или телефонски да разговарате со нашите вработени. По пополнување на апликацијата, ќе Ви биде испратена порака со одговор за кредит којшто може да го користите еднократно;
 • Без дополнителни формалности (жиранти, обезбедување): За да користите кредит, потребно е да имате добра кредитна историја и документ за лична идентификација. Со исполнување на овие услови, се проверува Вашата кредитна способност и исплатата на парите се врши за многу кратко време на Вашата трансакциска сметка или во кеш во некоја од нашите филијали;
 • Професионален пристап и услуга: Потребите на корисниците се наш фокус. Нашите вработени помагаат на најтранспарентен и најбрз начин да се избере кредитот кој најмногу одговара на потребите;
 • Достапност: Нашата технологија за кредитна одлука е интелигентна, процесот е многу брз, а достапноста за финансии е овозможена за голем круг на корисници, меѓу кои и лица со пониски примања, но и лица без примања;
 • Брз банкарски трансфер или средства во готово во филијалите на ТИГО Фајнанс: Кредитот може да Ви биде исплатен на Вашата банкарска сметка или во готово;
 
 
Назад